Nieuwsbrief

Schrijf je in voor T1Digest

Elke twee maanden ontvang je onze nieuwsbrief boordevol content over diabetes type 1, zoals persoonlijke verhalen, interviews en tips die jouw leven net even wat makkelijker maken. 

 

Het is gratis. 100% spam-vrij. Schrijf je uit wanneer je wilt. 

* indicates required
Maak een keuze
Interesses
Toestemming *

Archief

2023

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

 


View this email in your browser

 

 

 

Nieuwe e-learning: Gebruik van de Equil patchpomp bij diabetes
Leven met diabetes: dat is topsport. En topsporters, die verdienen het beste materiaal. Vanuit die overtuiging is de Equil patchpomp ontwikkeld. Natuurlijk wil jij jouw cliënten de beste zorg kunnen bieden! Daarom is het belangrijk dat je op de hoogte bent van alle ins en outs van deze pomp. Na het afronden van deze gratis e-learning kun jij je cliënten alles vertellen over het gebruik van de Equil patchpomp. Op die manier draag jij eraan bij dat zij zich weer kunnen richten op de dingen in het leven waar zij die heerlijke en o zo broodnodige energieboost van krijgen!
 
Bekijk hier de gratis e-learning
 

Productmarkten van het Erasmus MC
In januari en februari waren onze eigen Maarten, Sandra, Hinke en Yvonne te vinden op de productmarkten van het Erasmus MC in Rotterdam. Tijdens deze evenementen mochten we de huidige studenten Wondverpleegkunde laten kennismaken met onze wondzorgproducten van Decifera, Heka en Curea. Zó inspirerend om de wondverpleegkundigen van de toekomst te mogen helpen met hun casussen! Wij werden er blij van 😃.

 

Gratis workshops van onze verpleegkundigen
Heb jij de nieuwste verdieping van het Educatiehuis al bereikt? Je kunt op de verdieping Workshops nu ook fysieke workshops met onze verpleegkundigen aanvragen. Die zijn bovendien helemaal gratis! Wil je graag dat onze verpleegkundigen contact met je opnemen om de mogelijkheden te bespreken? Laat online je contactgegevens achter en je krijgt binnen no-time een telefoontje van ons. Liever een e-mail met alle informatie ontvangen, zodat je die op je gemak kunt doorlezen? Dat is uiteraard ook mogelijk. Heb je specifieke vragen en wil je even met ons videobellen? Laat het ons gerust weten. 

Het SANA keurmerk stopt
Bijna al onze e-learnings hadden het SANA keurmerk. Helaas hebben cao-partijen onlangs besloten om de financiering van SANA te beëindigen. Dat heeft als gevolg dat het SANA keurmerk stopt. Maar wees niet getreurd: je kunt nog steeds accreditatiepunten blijven behalen door onze e-learnings te volgen!

Vanaf nu zullen al onze e-learnings overgaan op KABIZ (Kwaliteitsregistratie en Accreditatie Beroepsbeoefenaren in de Zorg). Kijk bij de desbetreffende e-learning op ons Educatiehuis om te zien hoe de e-learning van jouw keuze vanaf nu precies geaccrediteerd is! Nascholing met een geldig SANA keurmerk blijft bovendien meetellen voor herregistratie van apothekersassistenten bij KABIZ.

Naar de e-learnings

 

 

Veilig aan het werk? Doe de veiligheidscheck!
Nieuw jaar, nieuwe kansen. Ook op het gebied van bedrijfsveiligheid! Want hoe is de bedrijfshulpverlening bij jou op de werkvloer georganiseerd? Zijn alle plattegronden, protocollen en andere documenten nog up-to-date? Is de inhoud van de verbandkoffers nog compleet? Voer je een gedegen veiligheidscheck uit binnen jouw organisatie, dan weet je zeker dat je met een gerust hart naar je werk kunt. Hoe je dat slim aanpakt, lees je in dit blogartikel!

Naar de blog

 

Kijktip: Roxanne Kwant vertelt over haar leven met diabetes type 1 in ‘De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld’
Pas 12 jaar oud was ze, toen Roxanne Kwant te horen kreeg dat ze vanaf dat moment door het leven moest met diabetes type 1. Toch heeft deze ambitieuze presentatrice en onvermoeibare Instagram-contentcreator zich nooit gewonnen gegeven. Integendeel!

Samen met Olympisch kampioen Ireen Wust ging Roxanne het avontuur aan voor het tv-programma De Gevaarlijkste Wegen Van De Wereld. In deze aflevering deelt ze in alle openheid hoe haar leven op de kop werd gezet toen de diagnose diabetes type 1 bij haar werd gesteld. Wij zijn flink onder de indruk van haar verhaal! Wil je deze aflevering niet missen? 
 

Bekijk dan hier de aflevering!

 

Spread the word
Wat fijn dat je deze editie weer in z’n geheel hebt verslonden! Ken je meer mensen die onze nieuwsbrief niet mogen missen? Klik direct op de knop hieronder, dan valt deze nieuwsbrief vanzelf op hun digitale deurmat!

 

Stuur deze mail doorStuur deze mail door

Vragen?
Neem dan contact op met onze klantenservice via
E info@vanheek.com
T 088 220 88 22

 

 

 

Stuur deze mail doorStuur deze mail door

Twitter

Facebook

Website

LinkedIn

Copyright © 2023 Van Heek Medical, All rights reserved.
Klant

Our mailing address is:
Van Heek Medical – Nederland
Macroweg 10
Venray, Limburg 5804CL
Netherlands

Van Heek Medical – België
Rubensstraat 104
2300 Turnhout
Belgium

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list.


 
This email was sent to <<Email Address>>

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

Van Heek Medical · Macroweg 10 · VENRAY, Limburg 5804 CL · Netherlands


 

 


View this email in your browser

 

Welkom en een heel gelukkig nieuwjaar gewenst!

Hierbij ontvang je weer een nieuwe editie van het Educatiehuis-aan-huis in je inbox, en wel de allereerste van 2023! 

Wat je zoal in deze editie van de Educatiehuis-aan-huis tegenkomt?

De kracht van online én offline educatie
Hoewel online educatie een steeds meer belangrijke rol inneemt, is het verstandig om dit te blijven combineren met een vorm van offline educatie. Op die manier versterken de twee vormen van educatie elkaar. Het effect: jij bent nog beter op de hoogte! Hoe wij dat in de praktijk brengen? Door je niet alleen online vormen van educatie aan te bieden, maar bijvoorbeeld ook door de beste workshops te geven, en congressen en beurzen bij te wonen. 

 

 

Wondpracticum – 4 november 2022
Het Wondpracticum 2022 vond plaats op 4 november in Bunnik (Utrecht). Was jij er ook bij? Onze collega’s Maarten en Wouter hebben veel zorgprofessionals gesproken! 
 

Nationaal Diabetesverpleegkundigen Congres – 8 december 2022
Op 8 december 2022 vond in Ede het Nationaal Diabetesverpleegkundigen Congres plaats. Tijdens dit congres kon je niet alleen lezingen bijwonen, maar ook workshops. Onze collega’s Saadia, Dave, Joris en René vonden het een bijzonder leerzame dag!
 

Nationale Diabetes Dag – 11 november 2022
Op de Nationale Diabetesdag stond Nederland weer stil bij het belang van goede diabeteszorg. Iets waar wij bij Van Heek Medical iedere dag ons best voor doen. Daarom is het zo belangrijk voor onze collega’s Saadia, Dave, Joris en René om hierbij aanwezig te zijn. We hebben daar veel zorgprofessionals mogen vertellen over de nieuwe Equil patchpomp!
 

Open deur dagen VVPPLUS – 18 november 2022
Ook in België zijn we aanwezig met om met jullie te spreken over onze medische hulpmiddelen. Onze collega Stefan heeft veel van jullie ontmoet op de Open deur dagen VVPPLUs op 18 november!


Wij staan dit jaar op V&VN CV&V Symposium op 13 april, het WCS congres op 18 april, en nog veel meer! Wil je weten op welke beurzen en congressen wij aanwezig zijn? Houd ons dan in de gaten op Facebook, Linkedin en Twitter.

 

 

Educatiehuis verdieping uitgelicht: Workshops

Heb je een specifieke vraag, wil je onze producten beter leren kennen of heb je nieuwe collega’s? Wij zijn er voor je! Op dit moment kun je bij ons de volgende workshops gratis aanvragen: Absorberende continentiezorg, Afvoerende continentiezorg, Acute wondzorg, Complexe wondzorg en Veilig prikken.

Mocht je op termijn een workshop willen inplannen, dan raden we je van harte aan om op onze virtuele verdieping op je gemak rond te snuffelen. Plan ook zeker een online kennismakingsgesprek met onze verpleegkundigen in. Tijdens dat gesprek kunnen jullie samen de wensen en mogelijkheden bespreken en de workshop inplannen. foto van workshop invoegen 

Geef je mening!

Net als jij weten steeds meer zorgprofessionals het Educatiehuis te vinden. En wat zijn we blij met jullie enthousiasme en interesse in onze educatieve content! Natuurlijk blijven we ons online educatieplatform ontwikkelen, zodat jij op jouw beurt met gemak aan je eigen professionele ontwikkeling kunt blijven werken. Wat kun jij daarvoor nog meer gebruiken? Heb je tips of verbeterpunten? We horen het graag. 

 

Blended learning: ontdek de kracht van online én offline leren
Blended learning: wat is het? Kort gezegd: een bijzonder effectieve manier van leren door offline en online educatie met elkaar te combineren. Gebruik je digitale educatie als een verrijking van je leerproces, dan ben je goed bezig. Denk bijvoorbeeld aan het volgen van een e-learning, om vervolgens een fysieke workshop bij te wonen over hetzelfde onderwerp. Op die manier combineer je de sterke kanten van beide educatievormen! Meer weten over de kracht van blended learning? Dan is dit artikel zeker iets voor jou!

 

 

Lees het artikel hier

Top 5 voor- en nadelen van online leren voor jouw organisatie
Online trainingen is een praktisch alternatief op traditionele fysieke trainingen. Het heeft een hoop voordelen. Maar, wat zijn de nadelen? Mocht jij online trainingen overwegen voor jouw organisatie, lees dan zeker deze blog! Hierin lees je wat de voor- en nadelen zijn van online leren. 

 

Lees het artikel hier

Nu je weer helemaal bent bijgepraat van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van online educatie (en offline!) in de zorgsector, kun je het nieuwe jaar vol frisse energie tegemoet. We wensen je een gezond 2023 toe!

 

Vragen?
Neem dan contact op met onze klantenservice via
E info@vanheek.com
T 088 220 88 22

 

 

 

Stuur deze mail doorStuur deze mail door

Twitter

Facebook

Website

LinkedIn

Copyright © 2023 Van Heek Medical, All rights reserved.
Klant

Our mailing address is:
Van Heek Medical – Nederland
Macroweg 10
Venray, Limburg 5804CL
Netherlands

Van Heek Medical – België
Rubensstraat 104
2300 Turnhout
Belgium

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list.


 
This email was sent to <<E-mailadres>>

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

Van Heek Medical · Macroweg 10 · Venray, Limburg 5804 CL · Netherlands


 

 

 


View this email in your browser

 

Welkom bij de 6e editie van T1Digest, de tweemaandelijkse nieuwsbrief van Van Heek Medical over type 1 diabetes.

Wat hebben we deze keer voor je in petto? Het verhaal van Marielle over het gezinsleven met een kind met diabetes, een gedicht over diabetes (door een robot), alle voordelen van Equil en onze nieuwe Betica Halo pennaalden. En natuurlijk weer een paar interessante lees- en kijktips.


Heb je deze mailing doorgestuurd gekregen van een vriend? Klik hier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 

 

 

Persoonlijk verhaal Marielle

Diabetes heb je nooit alleen. Marielle Seegers is getrouwd met Freek, moeder van Mats (18) en Fenne (14), die sinds 2012 diabetes type 1 heeft. Marielle is journalist, schrijfster (onder andere van het boek Suikermoeder) en als vrijwilliger actief voor Stichting KinderDiabetes. En sinds kort is haar nieuwe boek Suikerpuber verkrijgbaar. Lees hier haar persoonlijke verhaal. 
 

Klik hier om de blog te lezen

Een gedicht over diabetes type 1 (door een robot)

Je hebt er vast wel iets over voorbij zien komen: de chat robot ChatGPT van het bedrijf OpenAI die iedereen verbaast met zijn griezelig mensachtige antwoorden. Je kunt ChatGPT allerlei vragen stellen en teksten laten schrijven, waarbij kunstmatige intelligentie gecombineerd wordt met informatie van het internet. Omdat het zelflerende systemen zijn, worden ze in rap tempo steeds beter in het schrijven van teksten of zelfs het herkennen van foto’s. 

Maar ook met poëzie weet ChatGPT zich wel raad. we vroegen hem om een gedicht te schrijven over diabetes type 1. Dit was zijn antwoord:

Ik ben een diabeet, type 1
dat betekent dat ik insuline nodig heb
om mijn bloedsuikers op peil te houden

Soms is het moeilijk, dat is waar
maar ik doe wat ik kan
om mijn diabetes te beheersen

Mijn pompje en meters zijn mijn hulpmiddelen
ze helpen me om te leven
zoals ieder ander ook

Ik ben trots op wie ik ben
en op wat ik allemaal heb bereikt
met mijn diabetes type 1
want ik laat het me niet in de weg staan.

En wat denk jij: zal dit de grote poëzieprijs in de wacht slepen?

 

 

11 redenen waarom we weg zijn van Equil

“Ik zou nu geen andere pomp meer willen,” schreef Jaap nadat hij Equil een tijdje in gebruik had. Toen hij eind mei vorig jaar startte met Equil zag hij meteen een aantal voordelen, namelijk: 

 • Het is een patchpomp die opnieuw van insuline kan worden voorzien (een groot pluspunt ten opzichte van andere patchpompen)
 • De pomp is klein en nauwelijks te voelen
 • De pomp wordt bediend met een PDA (Persoonlijke Diabetes Assistent)
 • Het reservoir is eenvoudig te vullen, luchtbellen zijn er simpel uit te halen

Weet jij welke voordelen Equil nog meer heeft? Wij hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet. Bekijk alle voordelen hier in een overzichtelijke infographic. 
 

Klik hier om de infographic te lezen
 

 Een nieuwe insulinepomp kiezen is soms lastig. We vinden het belangrijk dat iedereen een goede keuze kan maken. Daarom hebben we een 3D-geprinte kopie gemaakt van de Equil patchpomp. Zo kun je gemakkelijk ervaren hoe het is om Equil te dragen.


De Equil ervaringskit bevat:
– een kopie met dezelfde afmetingen en gewicht als de echte pomp, incl. reservoir;
– een infusiepleister;
– een brochure met handige tips voor het testen.

Je vraagt de ervaringskit gemakkelijk aan via equilpatchpomp.nl/ervaringskit

 

  

Zeg hallo 👋 tegen Betica HALO
Diabetes is topsport! En topsporters verdienen het beste materiaal. Met die gedachte ontwikkelen we Betica. Zo ook onze nieuwe Betica HALO. Wat er zo vernieuwend is aan deze 2e genratie pennaald? Hij beschikt over een grote vlakke naaldbasis en grote beschermkap. Ideaal voor mensen met slechtere handfunctie of verminderd zicht. Bovendien biedt deze naald meer injectiecomfort en meer controle over de insulinetoediening door minder variatie in prikdiepte. 

Nieuwsgierig? Vraag een gratis proefpakket aan op betica.nl/halo.

 


De voordelen:
 • Meer injectiecomfort
 • Meer controle over de insulinetoediening
 • Gemakkelijker te gebruiken

Ontdek alle voordelen hier.


Bestellen
De vernieuwde Betica pennaalden zijn vanaf vandaag te bestellen. Tip: vraag je medisch speciaalzaak of apotheek om Betica HALO toe te voegen aan je voorkeurslijst.  

 

Bestel de Betica Halo pennaalden
 

Zoals je wellicht al had opgemerkt: van stilzitten zijn we geen fan. Daarom hebben we naast de nieuwe Betica HALO pennaalden ook onze Betica DB3204 en DB3105 pennaalden vernieuwd. We vertellen je graag wat er is verbeterd!Maximaal injectiecomfort met Quintapoint
Een injectie met zo min mogelijk pijn is wel zo prettig. Daarom schenken we veel aandacht aan het injectiecomfort. Voor beide naalden maken we gebruik van Quintapoint: een vijfvoudig geslepen naaldpunt. Deze scherpe naald zorgt voor een goede penetratie van de huid en beperkt de huidschade. Dit zorgt voor maximaal comfort bij de injectie. 

De vernieuwde Betica QUINTA 4mm x 32 pennaalden zijn vanaf vandaag te bestellen. De 5mm x 31G maatvoering is medio februari beschikbaar. Klik op onderstaande knop om een gratis proefpakket te bestellen. 

 

Bestel een gratis proefpakket
 

 

 

 

Zorgeloos met diabetes naar school
 

Iedere leerling moet zorgeloos naar school kunnen gaan. Voor veel kinderen met diabetes is dat in de praktijk niet altijd vanzelfsprekend. Zorgeloosmetdiabetesnaarschool.nl biedt praktische handvatten voor scholen, leerlingen en ouders om scholen diabetesvriendelijk te maken. 

 

Cobra Kai ster Mary Mouser

 

De ster van de Netflix serie Cobra Kai, Mary Mouser, die de dochter van Karate Kid speelt, kreeg de diagnose diabetes type 1 op haar dertiende. Dat weerhield haar er niet van om te schitteren op het witte doek. Wil je persoonlijke verhalen lezen van mensen uit ons eigen landje? Bestel dan het boek ‘Jij kunt dit!‘ boordevol inspirerende verhalen van mensen met diabetes type 1. Zo ondersteun je meteen het goede doel. 
 

 

Psst… stap jij graag buiten je comfortzone? Goed nieuws! Je kunt je ook inschrijven voor onze andere tweemaandelijkse nieuwsbrieven: Alles voor Helden (EHBO/BHV), Wonderbaarlijk nieuws (wondzorg), T2Digest (type 2 diabetes), Educatiehuis-aan-huis en CONTinENTiezorg. Je vindt alle interessegebieden hier.
 

Vragen?

Wij helpen je graag! Neem contact op met onze klantenservice via
E info@vanheek.com
T 088 220 88 22

Team Diabeteszorg

 

 

 

Spread the word
Bedankt dat je tot hier bent gekomen. Ken je iemand die deze nieuwsbrief ook moet lezen? Stuur hem via onderstaande knop door naar diegene zijn digitale deurmat.

 

Klik hier om deze mail door te sturen
 

Blijf op de hoogte en volg ons op social media!

Facebook

LinkedIn

Website

 

Copyright © 2023 Van Heek Medical, All rights reserved.

Our mailing address is:
Van Heek Medical – Nederland
Macroweg 10
Venray, Limburg 5804CL
Netherlands

Van Heek Medical – België
Rubensstraat 104
2300 Turnhout
Belgium

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can 
update your preferences or unsubscribe from this list.


 
This email was sent to <<E-mailadres>>

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

Van Heek Medical · Macroweg 10 · Venray, Limburg 5804 CL · Netherlands


 

 

 


View this email in your browser

 

Welkom bij de 6e editie van T2Digest, een tweemaandelijkse nieuwsbrief van Van Heek Medical over type 2 diabetes.

Wat hebben we deze keer voor je in petto? We beginnen met een conversatie over diabetes die wij voerden met de kunstmatige chatrobot ChatGPT, onze gloednieuwe Betica HALO en Betica Quinte pennaalden, wat de winterslaap van beren te maken heeft met onderzoek naar insulineresistentie en hoe beroemdheden ervoor zorgden dat mensen met diabetes zonder medicatie kwamen te zitten. En veel meer interessante lees- en kijktips over voeding en leefstijl.


Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen van een vriend? Abonneer je dan hier, zodat je T2Digest elke twee maanden vanzelf op je digitale deurmat valt. 

 

 

Hoe we diabetes de wereld uithelpen (aldus de chat robot van Open AI)


Je hebt de laatste tijd vast wel iets gelezen rondom de hype over ChatGPT, de chat robot van Open AI met kunstmatige intelligentie. De kranten stonden er vol van. En dat is niet voor niets. Ook wij zagen direct de eindeloze mogelijkheden. Wat als we die robot voortaan eens flink aan het werk zetten en deze nieuwsbrief laten schrijven. In gedachten zagen we ons al powernaps doen en extra koffiepauze nemen (sinds kort hebben we een nieuw koffiezetapparaat op kantoor). Maar… eerst zien, dan geloven! Dus hebben we de robot maar eens aan de grondige test onderworpen. 

Nu hoor ik je bijna denken: is dit nu dan die robot of…? Wees gerust, we schrijven dit nog altijd zelf.

 

Lees de blog hier
 

 Diabetes is topsport! En topsporters verdienen het beste materiaal. Met die gedachte ontwikkelen we Betica. Zo ook onze nieuwe Betica HALO. Wat er zo vernieuwend is aan deze 2e generatie pennaald? Hij beschikt over een grote vlakke naaldbasis en grote beschermkap. Ideaal voor mensen met slechtere handfunctie of verminderd zicht. Bovendien biedt deze naald meer injectiecomfort en meer controle over de insulinetoediening door minder variatie in prikdiepte. 

 

De voordelen:
 • Meer injectiecomfort
 • Meer controle over de insulinetoediening
 • Gemakkelijker te gebruiken

Nieuwsgierig? Vraag een gratis proefpakket aan op betica.nl/halo.

Bestellen
De vernieuwde Betica pennaalden zijn vanaf nu te bestellen.  

 

Bestel de Betica Halo pennaalden
 

 

Zoals je wellicht al had opgemerkt: van stilzitten zijn we geen fan. Daarom hebben we naast de nieuwe Betica HALO pennaalden ook onze Betica DB3204 en DB3105 pennaalden vernieuwd. We vetellen je graag wat er is verbeterd!

Maximaal injectiecomfort met Quintapoint
Een injectie met zo min mogelijk pijn is wel zo prettig. Daarom schenken we veel aandacht aan het injectiecomfort. Voor beide naalden maken we gebruik van Quintapoint: een vijfvoudig geslepen naaldpunt. Deze scherpe naald zorgt voor een goede penetratie van de huid en beperkt de huidschade. Dit zorgt voor maximaal comfort bij de injectie. 

De vernieuwde Betica QUINTA 4mm x 32G pennaalden zijn vanaf vandaag te bestellen. De 5mm x 31G maatvoering is medio februari beschikbaar. Klik op onderstaande button knop om een gratis proefpakket te bestellen. 
 

Bestel de Betica Quinta pennaalden
 

 

Equil ervaringskit
Een nieuwe insulinepomp kiezen is soms lastig. We vinden het belangrijk dat iedereen een goede keuze kan maken. Daarom hebben we speciaal hiervoor een 3D-geprinte kopie gemaakt van onze Equil patchpomp. Zo kun je gemakkelijk ervaren hoe het is om Equil te dragen. 
De Equil ervaringskit bevat:  
 • een kopie met dezelfde afmetingen en gewicht als de echte pomp, incl. reservoir;  
 • een infusiepleister;  
 • een brochure met handige tips voor het testen.  

Je vraagt de ervaringskit gemakkelijk aan via equilpatchpomp.nl/ervaringskit  

Liever een een-op-een-tje? 
Benieuwd wat deze krachtpatser nog meer in z’n mars heeft? Plan een een-op-een-tje met Gabie, onze adviserend diabetesverpleegkundige. Zij beantwoordt al je vragen op het moment dat jou het beste uitkomt.  

 

 

Plan een een-op-een-tje

 

Feasting at home

De feestdagen zijn weer achter de rug en wellicht heb je jouw buik letterlijk en figuurlijk helemaal vol. Toch… willen we je deze foodblog niet onthouden. Feasting at home is het nieuwste pareltje aan de ketting van blogs, die je het water in de mond laten lopen. Dus pas op dat je toetsenbord droog blijft en leef je helemaal uit met de ovenheerlijke recepten van Sylvia Fontaine van Feasting at Home

 

Fork over Knives (documentaire)

 

Wat als een simpele verandering je kan redden van chronische ziektes als diabetes en hart- en vaatziekten. Die vraag probeert de documentaire Fork Over Knives te beantwoorden. Duik mee in de wondere wereld van een plantaardige leefstijl.  

Bekijk de documentaire nu kosteloos via Forks Over Knives Documentary – Buy or Watch It Online Now 

 

Lager risico op diabetes type 2 door piek in lichaamsbeweging tijdens middag en avond

Mensen die het meest bewegen in de middag en avond, zijn minder insulineresistent dan mensen die vooral ’s ochtends of verspreid over de hele dag bewegen. Dit betekent dat ze een lager risico op diabetes type 2 hebben. Deze resultaten publiceerden onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) in het tijdschrift Diabetologia. Lees de volledige publicatie hier

 

Hoe de winterslaap van beren kan helpen om insulineresistentie beter te begrijpen 

 

Beren ontwikkelen tijdens hun winterslaap een vergelijkbare resistentie voor insuline als mensen. Dit maakt de dieren niet ziek, maar stelt ze juist in staat om maandenlang zonder voedsel en water te overleven. Wanneer ze na het ontwaken in het voorjaar weer eten en de concentratie glucose in het bloed toeneemt, keert de insulinegevoeligheid terug. Een handig trucje, dat misschien ook bij mensen de gevoeligheid voor insuline kan herstellen, zo redeneren de onderzoekers
 

One size doesn’t fit all

 

Dat gezonde voeding beter voor je is wisten we al, maar onderzoekers van het MUMC ontdekten dat een op de stofwisseling aangepast gepersonaliseerd voedingspatroon de insulinewerking voor 20% meer verbeterde dan bij een niet gepersonaliseerd gezond voedingspatroon. Dr. Ellen Blaak van het MUMC vertelt er meer over bij BNR.
 

GeTikTokt

Nadat Kim Kardashian de GLP1-agonist Ozempic gebruikt had om in een jurk te passen, ontketende ze een stormloop op het medicijn. Advertenties op TikTok beloven gewichtsverlies zonder sporten of dieet. Hierdoor was het voor mensen met een medische indicatie in een aantal landen niet meer beschikbaar. Gelukkig is dit in Nederland alleen op recept te verkrijgen, waardoor dit bij ons in ieder geval niet is gebeurd!

 Diabetes en ramadan (live webinar)
Voor mensen met diabetes kan de ramadan een bijzondere uitdaging zijn. Vooral als deze in een periode valt dat het nog lang licht is, is de kans groter dat ze ontregeld raken. Er is steeds betere voorlichting over de mogelijkheden tot zelfcontrole, maar deze bereikt lang niet iedereen. Daarnaast hebben mensen met diabetes zo hun eigen ideeën over het al dan niet vasten. Wil je meer weten? Schrijf je in voor deze webinar. De presentatie is in handen van Dr. Nel Geelhoed-Duijvestijn, Sameh (Sam) Gabriel en Siham Bouchareb.
 

 

Psst… stap jij graag buiten je comfortzone? Goed nieuws! Je kunt je ook inschrijven voor onze andere tweemaandelijkse nieuwsbrieven: Alles voor Helden (EHBO/BHV), Wonderbaarlijk nieuws (wondzorg), T2Digest (type 2 diabetes), Educatiehuis-aan-huis en CONTinENTiezorg. Je vindt alle interessegebieden hier.
 

Vragen?

Wij helpen je graag. Neem contact op met onze klantenservice via
E info@vanheek.com
T 088 220 88 22


Team Diabeteszorg

 

 

 

Spread the word
Bedankt dat je tot hier bent gekomen. Ken je iemand die deze nieuwsbrief ook moet lezen? Stuur hem via onderstaande knop door naar diegene zijn digitale deurmat.

 

Klik hier om deze mail door te sturen
 

Blijf op de hoogte en volg ons op social media!

Facebook

LinkedIn

Twitter

Website

 

Copyright © 2023 Van Heek Medical, All rights reserved.
Klant

Our mailing address is:
Van Heek Medical – Nederland
Macroweg 10
Venray, Limburg 5804CL
Netherlands

Van Heek Medical – België
Rubensstraat 104
2300 Turnhout
Belgium

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can 
update your preferences or unsubscribe from this list.


 
This email was sent to <<E-mailadres>>

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

Van Heek Medical · Macroweg 10 · Venray, Limburg 5804 CL · Netherlands


 

2022

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

 


View this email in your browser

 

Welkom!

Hierbij ontvang je alweer de zesde editie van de Educatiehuis-aan-huis, voorzien van interessante tips en de laatste belangrijke ontwikkelingen op het gebied van online educatie in de zorgsector. Deze keer besteden we onder andere extra aandacht aan de invloed van voedingsmiddelen op je gezondheid. Wel zo handig met de feestdagen om de hoek!

Wat je zoal in deze editie van de Educatiehuis-aan-huis tegenkomt?


Met deze e-learnings, blogartikelen, podcasts en tips en bereid jij jezelf (én je cliënten) uitstekend voor op de aanstaande feestdagen!
 

 

E-learning: De invloed van voeding op blaas en darmen

 

Meer te weten komen over verbanden tussen voeding en incontinentie? Of wil je jouw huidige kennis op dit gebied van een opfrisser voorzien? Komt dat even goed uit! Met deze e-learning ben je binnen een half uur weer helemaal op de hoogte van de meest recente inzichten en ontwikkelingen op dat vlak. Starten maar!
 

E-learnings: Voeding bij diabetes type 1 en type 2

Heb jij onze nieuwste e-learnings over de invloed van voeding op Diabetes type 1 en diabetes type 2 al voorbij zien komen? Deze twee geaccrediteerde e-learnings hebben we in samenwerking met diëtisten en voedingswetenschappers voor je ontwikkeld. Wat daarin zoal aan bod komt? Denk aan een mini-college over het onderwerp, fascinerende casussen, handige infographics en video’s boordevol voedingsadviezen waar mensen met diabetes type 1 en mensen met type 2 écht wat aan hebben. Dankzij deze geaccrediteerde e-learnings ken jij straks alle do’s & don’ts wat betreft gezonde voeding uit je hoofd en kun jij je je cliënten nóg beter begeleiden.

Nieuwsgierig? Start direct:

 • Volg hier de e-learning Diabetes type 1
 • Volg hier de e-learning Diabetes type 2

 

 

Equil vakantiechecklist

Wie diabetes heeft, weet als geen ander hoe essentieel het is om goed voorbereid op reis te gaan. Wat moet je zoal meenemen? Hoe kun je je geneesmiddelen en hulpmiddelen het beste vervoeren? Met de Equil vakantiechecklist heb je al die informatie bij de hand. Altijd fijn!

Heb je cliënten met diabetes die deze kerst met vakantie of op wintersport gaan? Aarzel dan niet om deze overzichtelijke checklist met ze te delen!

Download de vakantiechecklist

 

Boekje: de invloed van voeding op je blaas en darmen

De Week van de Continentie vond afgelopen oktober opnieuw plaats. Voor die gelegenheid ontwikkelden we een compact informatieboekje over de invloed van voeding op de blaas en darmen. Want wat doen verschillende voedingsmiddelen eigenlijk zoal met je lichaam en deze organen in het bijzonder? 

Speciaal voor mensen die met incontinentieklachten kampen, hebben we 20 belangrijke feiten én veel voorkomende fabels wat betreft dit onderwerp op een rijtje gezet en van heldere toelichting voorzien. Daarmee hopen we een hele hoop mensen te helpen om meer grip te krijgen op hun incontinentieklachten.

 

Heb jij het boekje nog niet voor je cliënten besteld? Goed nieuws: Dat kan nog steeds, via onderstaande button.

Bestel het boekje
 

De Diabetes Podcast: het belang van keuzevrijheid

De lancering van een nieuwe patchpomp voor mensen met diabetes type 1: dat was voor podcaster Loes Heijmans reden om op onderzoek uit te gaan. Tijdens deze aflevering van haar podcast vraagt Loes onze productmanager Joris het hemd van het lijf. Hoe belangrijk is het voor mensen met diabetes om zelf hun diabeteshulpmiddelen te mogen uitkiezen? En wat is nou eigenlijk de meerwaarde van de nieuwe Equil patchpomp? Dat en meer hoor je tijdens deze aflevering van De Diabetes Podcast.  

Nieuwsgierig hoe dit gesprek ging? Beluister de podcast hier.

 

Terugblik Urologie Symposium

Op vrijdag 30 september waren we aanwezig op het Urologie Symposium in de Pathé te Nijmegen. Met onze prachtige nieuwe stand stonden we flink in de schijnwerpers: we hebben waanzinnig veel enthousiaste bezoekers mogen spreken. Bovendien vonden we het ontzettend leuk om te horen dat veel van jullie al bekend waren met onze Hekura gebruiksklare eenmalige katheter. Kortom: een bijzonder geslaagde dag!
 

Geef je mening!

Net als jij weten steeds meer zorgprofessionals het Educatiehuis te vinden. En wat zijn we blij met jullie enthousiasme en interesse in onze educatieve content! Natuurlijk blijven we ons online educatieplatform ontwikkelen, zodat jij op jouw beurt met gemak aan je eigen professionele ontwikkeling kunt blijven werken. Wat kun jij daarvoor nog meer gebruiken? Heb je tips of verbeterpunten? We horen het graag.

We willen het aanbod op het Educatiehuis namelijk nóg beter op jouw wensen laten aansluiten. Wil je ons daarbij helpen? Vul dan deze superkorte vragenlijst
 in en vertel ons wat jij nodig hebt om je kennis en expertise net die extra boost te geven. Het invullen van deze vragenlijst duurt maar een paar minuutjes, beloofd! 

 

Diabetes? De beste tips om optimaal van de feestdagen te genieten

Van diabetes kun je nooit even vrij nemen, zelfs tijdens de feestdagen moet je er rekening mee houden. Maar gelukkig hebben we goed nieuws voor je: feestvieren en diabetes gaan namelijk prima samen. Hoe dat zo? Nou, door deze tips goed in je oren te knopen. Daarmee komen jij en je diabetes de feestdagen zonder zorgen (en mét plezier) door.

Lees het artikel hier
 

Feest, ook voor je blaas!

Kijk jij al reikhalzend uit naar de feestdagen? Top!
Of kijk je, vanwege incontinentieklachten, stiekem best op tegen de toenemende hoeveelheid drukte en stress die tijdens deze periode om de hoek komt kijken? Dat snappen we maar al te goed. Daarom, speciaal voor jou: de beste tips om er een heerlijke, ontspannen feestmaand van te maken. Ook mét incontinentieklachten.

Lees de tips hier
 

Vragen?
Neem dan contact op met onze klantenservice via
E info@vanheek.com
T 088 220 88 22

 

 

 

Stuur deze mail doorStuur deze mail door

Twitter

Facebook

Website

Copyright © 2022 Van Heek Medical, All rights reserved.
Klant

Our mailing address is:
Van Heek Medical – Nederland
Macroweg 10
Venray, Limburg 5804CL
Netherlands

Van Heek Medical – België
Rubensstraat 104
2300 Turnhout
Belgium

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list.


 
This email was sent to <<E-mailadres>>

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

Van Heek Medical · Macroweg 10 · Venray, Limburg 5804 CL · Netherlands


 

 

 


View this email in your browser

 

Welkom bij de 5e editie van T2Digest, een tweemaandelijkse nieuwsbrief van Van Heek Medical over diabetes type 2.

Wat hebben we deze keer voor je in petto? We beginnen met een aantal tips van onze Brandmanager voor als jij jouw eetstijl wil veranderen, daarna leggen we uit hoe slaap je bloedsuiker beïnvloedt en geven we acht tips om jezelf te transformeren van een nachtbraker naar een vroege vogel. Wist je dat mediteren ook kan helpen om je bloedsuiker te reguleren? We leggen je stap voor stap uit hoe. We stellen je graag voor aan Betica Halo, onze gloednieuwe 2e generatie pennaald, en sluiten af met een paar interessante lees- en kijktips over voeding en leefstijl.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen van een vriend? Abonneer je dan hier, zodat je T2Digest elke twee maanden vanzelf op je digitale deurmat krijgt. 

 

 

De favoriete foodblogs van onze Brandmanager Diabeteszorg


Steeds meer mensen zijn bezig met hun voeding. Maar of je nu beter in je vel wilt zitten, beter voor de planeet wilt zorgen of het dierenleed een halt wilt toeroepen, het veranderen van je voedingspatroon is voor veel mensen lastig. Zo was ook te lezen in dit artikel op NU.nl.

Je wilt snel iets op tafel hebben staan, maar je wilt ook dat het gezond is én jij (en je tafelgenoten) er hun vingers bij aflikken. Hoe pak je dat aan? Hier geeft onze Brandmanager zijn drie beste tips.

 

Lees de blog hier
 Hoe nachtrust je bloedsuiker beïnvloedt en tips voor een goede nachtrust


Er zijn zo’n 42 factoren waarvan we zeker weten dat ze je bloedsuikerspiegel beïnvloeden en naar alle waarschijnlijkheid zijn er nog veel meer. Één van die factoren is je nachtrust. 

Uit onderzoek blijkt dat na een nacht van vier uur de insulinegevoeligheid met een kwart afneemt. En dat geldt voor iedereen: ook voor mensen zonder diabetes. Een hoge bloedglucosespiegel is op de lange duur schadelijk voor je bloedvaten en je organen. Wat kun je allemaal doen om te zorgen dat je wél aan die begeerde acht uur slaap komt? Lees hier acht tips waarmee je van nachtbraker in een ochtendmens verandert.

 

Lees de blog hier
 Mediteren om je bloedsuiker te reguleren


Stress kan je bloedsuikerspiegel verhogen doordat er stresshormonen vrijkomen. Beter leren omgaan met stress kan zorgen voor een stabielere bloedsuikerspiegel en verminderde insulinebehoefte. Dit kan bijvoorbeeld door het beoefenen van meditatie of yoga. Overleg wel met je behandelaar, omdat sommige oefeningen mogelijk niet geschikt zijn voor jouw lichaam. Wij geven je wat tips!

 

Lees de blog hier
 

Met trots introduceren we een nieuwe generatie pennaalden: Betica Halo. Een tweede generatie pennaald die uitblinkt in injectiecomfort en gebruiksgemak. Wat er zo vernieuwend is aan deze pennaald? Hij beschikt over een grote vlakke naaldbasis en grote beschermkap.

De voordelen:
 • Meer injectiecomfort
 • Meer controle over de insulinetoediening
 • Gemakkelijker te gebruiken

Ontdek alle voordelen hier.

Bestellen
De vernieuwde Betica pennaalden zijn vanaf nu te bestellen.  

 

Bestel de Betica Halo pennaalden
 

Equil is zo klein als een luciferdoosje, maar zit tjokvol mogelijkheden. Zo geniet jij maximaal van je vrijheid. Equil koppel je gemakkelijk met één druk op de knop even af. Handig voor een frisse duik in het zwembad of een verkwikkende douche. Dien eenvoudig een bolus toe direct vanaf je pomp. Onder de motorkap zit een geavanceerde stappenmotor, die een leveringspuls van wel 0.025 eenheden levert. Zo heb je nog meer controle over je insulinetoediening. En gebruik je meer dan 200 eenheden per drie dagen? Dan is Equil er ook voor jou!

Een-op-een-tje
Benieuwd wat deze krachtpatser nog meer in z’n mars heeft? Plan een een-op-een-tje met Gabie, onze adviserend diabetesverpleegkundige. Zij beantwoordt al je vragen op het moment dat jou het beste uitkomt.

Plan een een-op-een-tje
 

 

Leefstijl als medicijn voor diabetes

In 2017 hoorde openbaar apotheker en onderzoeker Anne-Margreeth Krijger voor het eerst over de mogelijkheid om diabetes type 2 te subtyperen. Na ruim twee jaar voorbereiding kon ze een pilotonderzoek doen bij type 2 diabetespatiënten over het effect van leefstijlinterventies bij verschillende subtypes. Maar waarom zou je diabetes subtyperen? “Omdat het de patiënt en zorgverleners inzichten geeft in wat er aan de hand is in het lijf”, vertelt Anne-Margreeth. “Dus wat is nou echt de onderliggende oorzaak van de hoge bloedsuikers? In hoeverre is er sprake van insulineresistentie en/of betacelfalen? Dit geeft richting aan de behandeling, zowel met medicijnen als zonder. Lees hier het volledige artikel.

 

Hoe onze voeding drastisch veranderde

 

Deze korte BBC documentaire laat zien hoe de voeding van een gemiddeld Brits gezin in een paar decennia dramatisch is veranderd. Bij één op de vijf Britse huishoudens bestaat het dieet voor tachtig procent uit ultrabewerkt voedsel. In diezelfde periode is het percentage obesitas en de daarmee samenhangende gezondheidsproblemen ook gestegen. Is er reden om aan te nemen dat dit in Nederland anders zou zijn? Zo te lezen in dit artikel op NOS en NU.nl waarschijnlijk niet.
 

Wat gebeurt er als je dertig dagen lang ultrabewerkt voedsel eet?

 

Dr. Chris van Tulleken zocht het voor je uit. Hij at dertig dagen lang voor tachtig procent aan ultrabewerkt voedsel en onderzocht wat het deed met zijn gezondheid. Ontdek hoe het komt dat je met ultrabewerkt voedsel meer honger ervaart en hoeveel zijn gezondheid en humeur veranderde in deze video.
 

The Magic Pill – 2017

 

The Magic Pill is een indrukwekkende documentaire waarin wetenschappers, artsen, boeren, koks en patiënten vertellen hoe goede voeding veel voorkomende aandoeningen kan voorkomen. Onthutsend is te zien hoe artsen die een andere leefstijl promoten worden tegengewerkt en zelfs voor het gerecht worden gesleept om ze in een kwaad daglicht te stellen.
 

Werkt leefstijlinterventie bij diabetes type 2?

Joost Hoekstra in gesprek met Yvo Sijpkens zochten het voor je uit in deze podcast van Diabetesgeneeskunde.nl

 

Psst… stap jij graag buiten je comfortzone? Goed nieuws! Je kunt je ook inschrijven voor onze andere tweemaandelijkse nieuwsbrieven: Alles voor Helden (EHBO/BHV), Wonderbaarlijk nieuws (wondzorg), T2Digest (type 2 diabetes), Educatiehuis-aan-huis en CONTinENTiezorg. Je vindt alle interessegebieden hier.
 

Vragen?

Wij helpen je graag. Neem contact op met onze klantenservice via
E info@vanheek.com
T 088 220 88 22


Team Diabeteszorg

 

 

 

Spread the word
Bedankt dat je tot hier bent gekomen. Ken je iemand die deze nieuwsbrief ook moet lezen? Stuur hem via onderstaande knop door naar diegene zijn digitale deurmat.

 

Klik hier om deze mail door te sturen
 

Blijf op de hoogte en volg ons op social media!

Facebook

LinkedIn

Website

 

Copyright © 2022 Van Heek Medical, All rights reserved.
Klant

Our mailing address is:
Van Heek Medical – Nederland
Macroweg 10
Venray, Limburg 5804CL
Netherlands

Van Heek Medical – België
Rubensstraat 104
2300 Turnhout
Belgium

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can 
update your preferences or unsubscribe from this list.


 
This email was sent to <<E-mailadres>>

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

Van Heek Medical · Macroweg 10 · Venray, Limburg 5804 CL · Netherlands


 

 

 

View this email in your browser

 

Welkom bij de 5e editie van T1Digest, de tweemaandelijkse nieuwsbrief van Van Heek Medical over type 1 diabetes.

Wat hebben we deze keer voor je in petto? Het inspirerende verhaal van Wietske over haar leven met diabetes, een smaakvolle e-learning over voeding bij diabetes type 1, onze gloednieuwe Equil ervaringskit en onze nieuwe Betica Halo pennaalden. En natuurlijk weer een paar interessante lees- en kijktips. 


Lees dus snel verder!

Heb je deze mailing doorgestuurd gekregen van een vriend? Klik hier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 

 

Persoonlijk verhaal Wietske

Wietske Wits kreeg als kind van vijf de diagnose diabetes type 1. Ze is patiënt-educatieadviseur bij Diabeter en heeft samen met Cas de Heus en Loes Heijmans het online platform Diabetes+ opgericht. Én ze bedacht de titel van het boek ‘Jij kunt dit!’. Lees hier haar persoonlijke verhaal over haar leven met diabetes.  
 

Klik hier om de blog te lezen
 

E-learning: voeding bij diabetes type 1
 

 

Wij trakteren! In samenwerking met voedingswetenschappers en diëtisten maakten we de e-learning ‘Voeding bij diabetes type 1’. Deze afwisselende e-learning zal je honger naar kennis zeker stillen. Zo kun jij jouw patiënten nog beter begeleiden. Geaccrediteerd door V&VN en NVvPO. Let op: deze e-learning is bedoeld voor zorgprofessionals.
 
Volg de e-learning
 

Jij kunt dit (ook lezen)!

Vind je dit net als wij ook zo’n mooie foto? Kijk voor nog meer kekke kiekjes op leonievansomeren.com

“We read to know that we are not alone,” zei de beroemde schrijver C.S. Lewis ooit. En dat is misschien wel de mooiste boodschap van het boek ‘Jij kunt dit!’ Dit boek, dat we maakten in samenwerking met Diabetes+ en JDRF, staat namelijk boordevol inspirerende verhalen van mensen met diabetes type 1.  

Bestellen
Wil jij een exemplaar van het boek? Bestel het in de webshop en laat je meevoeren door de persoonlijke verhalen van Fenne, Marielle, Ronnie, Tobias, Danique, Loes, Wietske, Cas en Alexander. Plus een uitgebreid interview met prof. dr. Bart Roep over het genezen van diabetes type 1.


Pocket-editie
Wist je dat er ook een pocket-editie is speciaal voor diabetespoli’s? Ze kunnen deze in de poli aan patiënten meegeven. Stuur een mail naar hallo@equilpatchpomp.nl voor meer informatie.

“Dit is een zeer wenselijk boek om nieuwe patiënten een hart onder de riem te steken. Toont ook mooi hoe divers de ziekte zich kan presenteren en beleefd kan worden.” – Prof. dr. Bart Roep

 

De naakte waarheid van Diabetes type 1

Er is nog steeds te weinig aandacht voor de mentale impact van Diabetes type 1. In ‘My Diabetes Diary’ (Engels) geeft Loes Heijmans zich helemaal bloot. Haar nieuwste boek gaat verder waar haar eerder verschenen boeken ‘Doe mij maar diabetes’ en ‘Doe mij maar diabetes… en een baby’ ophielden. Kortom: een compleet boek met oude én nieuwe verhalen.

Wees er als eerste bij en reserveer hier jouw exemplaar.
 

 

Een nieuwe insulinepomp kiezen is soms lastig. We vinden het belangrijk dat iedereen een goede keuze kan maken. Daarom hebben we een 3D-geprinte kopie gemaakt van de Equil patchpomp. Zo kun je gemakkelijk ervaren hoe het is om Equil te dragen.


De Equil ervaringskit bevat:
– een kopie met dezelfde afmetingen en gewicht als de echte pomp, incl. reservoir;
– een infusiepleister;
– een brochure met handige tips voor het testen.

Je vraagt de ervaringskit gemakkelijk aan via equilpatchpomp.nl/ervaringskit

 

Met trots introduceren we een nieuwe generatie pennaalden: Betica Halo. Een tweede generatie pennaald die uitblinkt in injectiecomfort en gebruiksgemak. Wat er zo vernieuwend is aan deze pennaald? Hij beschikt over een grote vlakke naaldbasis en grote beschermkap.


De voordelen:
 • Meer injectiecomfort
 • Meer controle over de insulinetoediening
 • Gemakkelijker te gebruiken

Ontdek alle voordelen hier.


Bestellen
De vernieuwde Betica pennaalden zijn vanaf vandaag te bestellen.  

 

Bestel de Betica Halo pennaalden
 

 

 

Ed Gamble live in de Apollo
 

Mensen met diabetes worden dagelijks geconfronteerd met allerlei vooroordelen. Zo ook comedian Ed Gamble, zelf type één, die er op humoristische wijze korte metten mee maakt. Bekijk de video hier.

 

Game on! Hyper Control: dé diabetes game

Ken je Hyper Control al? Dat zou wel moeten: in 2021 wat het de winnaar van het Beste Diabetes Idee. Een toffe leerzame puzzelgame die leerlingen uit groep 7 en 8 laat kennismaken met diabetes en leert samenwerken. Wat heb je nodig? Twee laptops (niet geschikt voor mobiel), een internetverbinding en eventueel een paar oortjes.

Spelen? Bekijk Hyper control: dé diabetes serious escape room! voor meer info en het aanmaken van een spel.

 

 

 

Het Spant erom bij het NDD 2022
 

Op 11 november zijn wij van de partij op de NDD (Nationale Diabetes Dag) in het Spant in Bussum. Kom jij even bijkletsen met Saadia en Dave? Als je ze lief aankijkt, dan vertellen ze je vast meer over onze nieuwe Equil patchpomp. Én… we hebben ook een toffe attentie voor je. Dit wil je zeker niet missen! 🤞

 

Save the date! 14 november: Wereld Diabetes Dag
 

Omcirkel 14 november op je kalender, want op de verjaardag van Sir Frederick Banting, de medeontdekker van insuline, organiseren de Internationale Diabetes Federatie (IDF) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) Wereld Diabetes Dag. Thema van het tweede jaar is ‘Education to protect tomorrow’ om het belang van goede educatie voor professionals en mensen met diabetes te benadrukken. Help jij mee om zoveel mogelijk aandacht te vragen?

Download promotiematerialen op worlddiabetesday.org zoals bijvoorbeeld de Blue Circle App. Maak een selfie, positioneer de blauwe cirkel, schrijf een bericht en bam: je bent klaar om te posten. De blauwe cirkel is het Internationale symbool voor bekendheid voor diabetes. Nog lang niet iedereen kent dit symbool – laat staan wat diabetes betekent – dus er is nog werk aan de winkel.

 

Psst… stap jij graag buiten je comfortzone? Goed nieuws! Je kunt je ook inschrijven voor onze andere tweemaandelijkse nieuwsbrieven: Alles voor Helden (EHBO/BHV), Wonderbaarlijk nieuws (wondzorg), T2Digest (type 2 diabetes), Educatiehuis-aan-huis en CONTinENTiezorg. Je vindt alle interessegebieden hier.
 

Vragen?

Wij helpen je graag! Neem contact op met onze klantenservice via
E info@vanheek.com
T 088 220 88 22

Team Diabeteszorg

 

 

 

Spread the word
Bedankt dat je tot hier bent gekomen. Ken je iemand die deze nieuwsbrief ook moet lezen? Stuur hem via onderstaande knop door naar diegene zijn digitale deurmat.

 

Klik hier om deze mail door te sturen
 

Blijf op de hoogte en volg ons op social media!

Facebook

LinkedIn

Website

 

Copyright © 2022 Van Heek Medical, All rights reserved.

Our mailing address is:
Van Heek Medical – Nederland
Macroweg 10
Venray, Limburg 5804CL
Netherlands

Van Heek Medical – België
Rubensstraat 104
2300 Turnhout
Belgium

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can 
update your preferences or unsubscribe from this list.


 
This email was sent to <<E-mailadres>>

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

Van Heek Medical · Macroweg 10 · Venray, Limburg 5804 CL · Netherlands


 

 


View this email in your browser

 

Welkom!

Na een korte zomerstop gaan we weer van start met een feestelijke vijfde editie van de Educatiehuis-aan-huis! Wat je in deze nieuwsbrief te wachten staat?

 

Het Educatiehuis bestaat één jaar!🎇
Een jaar geleden lanceerden we hét educatieve platform waar zorgprofessionals zoals jij hun specialistische kennis kunnen verrijken. In het afgelopen jaar hebben meer dan 5.000 mensen de weg naar het Educatiehuis weten te vinden. In onze jubileumvideo blikken we terug op de mooiste momenten, jullie favoriete verdiepingen en op de successen die we hebben mogen vieren. 

 

Bekijk hier de video!
 

Nieuwe verdieping: Workshops!
De nieuwste verdieping op het Educatiehuis is een feit: workshops! Op deze verdieping vind je een selectie aan interactieve workshops, aangeboden door onze verpleegkundigen. Je kunt daar een online kennismaking aanvragen. Onze verpleegkundige zal de behoeftes van jou en je collega’s in kaart brengen en de fysieke workshop met je inplannen. De verpleegkundige komt bij jou langs op de afgesproken datum. 

 

 

 

Nieuwe e-learnings: voeding bij diabetes type 1 en 2
Ken jij alle do’s & dont’s over gezonde voeding uit je hoofd? Met deze nieuwe e-learning is dat sowieso een makkie! Samen met diëtisten en voedingswetenschappers hebben we twee nieuwe geaccrediteerde e-learnings voor je ontwikkeld. Wat er zoal voorbijkomt? Een kort college, interessante casussen, leerzame infographics en video’s boordevol voedingsadviezen. 

 • Start hier de e-learning ‘Voeding bij diabetes type 1’
 • Start hier de e-learning ‘Voeding bij diabetes type 2’

 

Geef je mening!

We willen het aanbod op het Educatiehuis perfect op je wensen laten aansluiten. Daarom zijn we razend benieuwd naar je mening over onze huidige e-learnings, checklists en andere educatieve content. Hoe kunnen we je helpen je expertise naar een nóg hoger niveau te tillen? Laat het ons gerust weten: vul deze superkorte vragenlijst in om je feedback met ons te delen.
  

 

Weten hoe effectief online leren precies is?

Bij het aanleren van nieuwe kennis en vaardigheden komt best wat om de hoek kijken. Hoe zit dat als je die kennis en vaardigheden via de digitale weg wil verwerven, is dat net zo effectief als contactonderwijs? Wat blijkt: de effectiviteit van online leren hangt af van verschillende factoren. Weten hoe dit precies zit? Je lees het allemaal in dit artikel!

 

 

 

Vragen?
Neem dan contact op met onze klantenservice via
E info@vanheek.com
T 088 220 88 22

 

 

 

Stuur deze mail doorStuur deze mail door

Twitter

Facebook

Website

Copyright © 2022 Van Heek Medical, All rights reserved.
Klant

Our mailing address is:
Van Heek Medical – Nederland
Macroweg 10
Venray, Limburg 5804CL
Netherlands

Van Heek Medical – België
Rubensstraat 104
2300 Turnhout
Belgium

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list.


 
This email was sent to <<E-mailadres>>

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

Van Heek Medical · Macroweg 10 · Venray, Limburg 5804 CL · Netherlands


 

 

 


 
 

 

Beste zorgprofessional,

Heb jij je badhanddoek al tevoorschijn gehaald? Mooi zo. Want waar je ook bent: deze zomer pak jij je welverdiende rust. Lekker op de camping of het strand achteroverleunen met een goed artikel, inspirerend interview of fijn boek? We got you. In deze zomernieuwsbrief vind je de beste artikelen en boeken, speciaal voor zorgprofessionals. Inderdaad: het type leesvoer waar jij blij van wordt.
 
Wilde je deze zomer ook nog een filmavond of twee in de achtertuin (of in de bios!) organiseren? Dat komt goed uit! We hebben namelijk een paar prachtige films gevonden die we je niet willen onthouden.

 

 

Houd je hoofd koel met deze EHBO-tips!
Met een beetje geluk beleven we dit jaar de perfecte zomer! Wordt de zinderende zomerhitte je toch iets te heet onder de voeten? Met deze EHBO-tips blijf jij de warmte de baas, ook tijdens het werk of wanneer je buiten gaat sporten.
Bekijk de EHBO-tips

Waarom sinaasappelsap helemaal niet zo gezond is als je denkt
De zomerse ochtend verwelkomen met een glas versgeperst sinaasappelsap? Wij hebben een beter idee: pel die sinaasappel en eet ‘m zo uit het vuistje. Op die manier krijg je namelijk wel de vezels binnen die tijdens het persen van sinaasappels verloren gaan. Wist je bovendien dat een glas sinaasappelsap minstens 12 suikerklontjes bevat? Ja, ook de versgeperste!
Lees alles over sinaasappelsap

Diabetes in de hoofdrol bij Pixar!
Animatiefilm Over de Rooie (Turning Red) is niet alleen leuk voor de kids, maar voor iedereen wel een lachbui kan gebruiken. Wanneer het tiener Mei Lee te heet onder de voeten wordt, verandert ze in een rode panda. Onhandig? Zeker. Hilarisch? Absoluut. Wat we eigenlijk nog het meest bijzonder aan deze comedy vinden: deze hoofdpersoon heeft diabetes type 1. Dat zie je niet vaak!
Bekijk de blog over de film Over de Rooie

Inspanningsincontinentie en aandrangincontinentie bij vrouwen
Een rondje hardlopen in het bos of een lange fietstocht maken met mooi weer: dat doen we graag. Voor vrouwen met incontinentieproblemen kan dat ook voor uitdagingen zorgen. Want waar moet je op letten bij klachten die bij inspannings-incontinentie horen? En hoe zit dat precies bij aandrangincontinentie? In dit artikel wordt het allemaal nog eens haarfijn uitgelegd.
Lees over de verschillen van incontinentie bij vrouwen

Het verhaal van Loes Heijmans
Je kent haar vast al van de Diabetespodcast en het boek ‘Doe mij maar diabetes’. Ook mét diabetes type 1 haalt Loes Heijmans alles uit het leven. En hoe! Smeer je alvast goed in voordat je met dit waanzinnig inspirerende interview bij het zwembad gaat liggen: je leest ‘m namelijk in één ruk uit.
Lees het verhaal van Loes

Emotionele en sociale gevolgen van een complexe wond
Even flink de diepte in? Duik dan in dit artikel over de psychosociale aspecten van een complexe wond. Een complexe wond doet namelijk een flink beroep op de mentale veerkracht van je patiënt. Als zorgverlener heb jij daar natuurlijk oog voor.
Bekijk de blog over de gevolgen van een complexe wond
 


Kun je niet wachten om de Griekse eilanden te ontdekken? Of heb je altijd al een wereldreis willen ondernemen? Inspiratie te over: met deze boeken- en filmtips waan je jezelf in paradijselijke oorden!

Onze boekentips:

📙 Suzanne Vermeer – Het paradijs
Deze leg je niet makkelijk weg: volg de bloedstollende zoektocht van Liza naar haar zoon Mark, die op het Griekse eiland Corfu vermist is geraakt. 

📙 Floortje Dessing – 365 dagen onderweg
Laat je meevoeren naar een hippiedorp in Arizona, een adembenemend klooster in Bhutan, een tof én betaalbaar hotel in Londen, het prachtige Sint-Maarten, Australië en nog veel meer bestemmingen. De slimme reistips van Floortje krijg je er gratis bij.

📙 Oren Liebermann – The Insulin Express
In een dorpskliniek in Nepal krijgt Oren plotsklaps de diagnose diabetes te verwerken. Er staat hem een cruciaal besluit te wachten: breekt hij zijn wereldreis halverwege af, of gaat hij – met gevaar voor eigen leven – door met dit gedroomde avontuur?
 

Onze filmtips:

🎬 Eat Pray Love
Van Italië tot India en Bali: laat je meevoeren op de zoektocht naar liefde, geluk en zingeving. Julia Roberts speelt de hoofdrol in deze langverwachte verfilming van het beroemde boek van Elizabeth Gilbert.

🎬 Mamma Mia! Here We Go Again
Het vervolg op de eerste Mama Mia! is een lust voor het oog (én voor het oor). Voluit meezingen met ABBA-klassiekers terwijl we ons op een Grieks eiland wanen? Wij tekenen ervoor!

🎬 Our Planet
Laat je meevoeren door de fijne stem van David Attenborough terwijl je de meest indrukwekkende natuurgebieden op onze aardbol ontdekt.

 

Psst… stap jij graag buiten je comfortzone? Goed nieuws! Je kunt je inschrijven voor onze tweemaandelijkse nieuwsbrieven: Alles voor Helden (EHBO/BHV) CONTinENTiezorg, Wonderbaarlijk nieuws (wondzorg), T1Digest (type 1 diabetes), T2Digest (type 2 diabetes) en Educatiehuis-aan-huis.
Je vindt alle interessegebieden hier.


Heel veel lees- en kijkplezier en een fijne zomer gewenst!☀️

Met vriendelijke groet,

Van Heek Medical
 

Facebook

LinkedIn

Website

 

 

Copyright © 2022 Van Heek Medical, All rights reserved.
Klant

Our mailing address is:

Van Heek Medical – Nederland

Macroweg 10

Venray, Limburg 5804CL

Netherlands

Van Heek Medical – België
Rubensstraat 104
2300 Turnhout
Belgium


Add us to your address bookWant to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list.

 

 


 
This email was sent to <<E-mailadres>>

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

Van Heek Medical · Macroweg 10 · Venray, Limburg 5804 CL · Netherlands


 

 

 


View this email in your browser

 

Welkom bij de 4e editie van T1Digest, de tweemaandelijkse nieuwsbrief van Van Heek Medical over type 1 diabetes.

Wat hebben we deze keer voor je in petto? Het inspirerende verhaal van Ronnie over zijn leven met diabetes, een sneak preview van The Human Trial, goed nieuws over de introductie van Equil (spoiler: we zijn live 🎉) en weer een paar interessante lees- en kijktips. 

Lees dus snel verder!


Heb je deze mailing doorgestuurd gekregen van een vriend? Klik hier om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 

 

 

Persoonlijk verhaal Ronnie van der Linden

Als jochie van zes kreeg Ronnie van der Linden (30) de diagnose diabetes type 1. Hoewel hij daar tot in z’n tienerjaren liever niet te veel mee bezig was, is hij tegenwoordig een expert als het gaat om zelfmanagement van diabetes type 1 aan de hand van voeding, beweging en mindset. Inmiddels helpt hij ook andere mensen bij het managen van hun diabetes type 1 en plaatst hij regelmatig nieuwe blogs en berichten op zijn website en Instagram. Nieuwsgierig naar zijn verhaal? Lees de volledige blog!
 

Klik hier om de blog te lezen

 Leestijd: 5 min.

 

 

Equil beschikbaar in Nederland!

Vanaf nu is de Equil patchpomp beschikbaar in Nederland. Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar Steve Jobs zei ooit al eens: “Het kost flink wat werk om iets te maken, dat makkelijk te gebruiken is.” Of zoals wij zeggen: goed werk kost tijd. Maar daar pluk jij dan de vruchten van. Benieuwd naar meer informatie? Klik op onderstaande button.
 

Klik hier voor meer informatie

 Leestijd: 3 min.

 

 

Jij kunt dit!


Diabetes is topsport! Elke dag weer. Als je de diagnose diabetes hebt gekregen dan staat je leven ineens op zijn kop. Het gaat gepaard met veel vragen, zorgen en onzekerheden. Weten dat je er niet alleen voor staat is dan heel fijn! Daarom hebben wij de persoonlijke verhalen van Fenne, Marielle, Ronnie, Tobias, Danique, Loes, Wietske, Cas en Alexander verzameld. In ‘Jij kunt dit!’ lees je hoe zij omgaan met diabetes. Interessant en leerzaam voor mensen die net de diagnose hebben gekregen, of hun vrienden en familie! We willen hiermee mensen met diabetes type 1 een steuntje in de rug geven én meer begrip creëren.

De opbrengsten gaan bovendien naar JDRF (Juvenile Diabetes Research Foundation) en Diabetes+ voor onderzoek en ondersteuning. Is dat geen goede deal?

Het boek is te koop voor €15,99 in de webshop van Service Apotheek.

 

Doe mij er een!
 

In 2011 hoorden regisseur Lisa Hepner (zelf T1D) en haar man Guy Mossman over een radicale stamcelbehandeling voor diabetes. The Human Trial laat zien hoeveel zweet, passie en opoffering er schuilt gaat achter elke medische doorbraak. De filmmakers kregen ongekende, realtime toegang tot een klinische proef – slechts de zesde embryonale stamcelproef ter wereld. De film verweeft op intieme wijze de verhalen van de patiënten met die van de onderzoekers.  

Bezoek de website
 

 

Demo Equil insulinepomp


Meer weten over het gebruik van de Equil insulinepomp? Diabetesexpert Maike de Hond vertelt je er alles over in deze demo!

 

Vakantieplannen?


Ga goed voorbereid op vakantie en bestel of download onze handige vakantiechecklist en douane reisbrief.

Goede reis!

 

 

13 belangrijke diabetesbegrippen
 

In deze 13 korte audio-fragmenten vraagt Wietske Wits uitleg over 13 belangrijke diabetesbegrippen aan kinderarts en oprichter van Diabeter Henk-Jan Aanstoot. In duidelijke taal legt hij kort en bondig uit wat bijvoorbeeld insuline doet, wat het dageraad fenomeen is en waarom het zo belangrijk is om je eerste diabetesjaar goed door te komen.
 

Lees het volledige artikel