Equil insulinepomp maakt het leven makkelijk

Waarom een slang als het zonder kan? Precies. Leven met diabetes is hard werken, maar gelukkig wordt het managen steeds makkelijker. En terecht! Om die reden hebben we Equil gemaakt: een nieuwe, kleine patch insulinepomp die je kunt dragen waar en hoe je maar wilt, bijvoorbeeld op je arm.

Advies nodig? Bel 088-2208866 of stuur een e-mail

Verwisselbaar reservoir

Met Equil kun je 200 eenheden U100-insuline opslaan. Het reservoir vul je met de bijgeleverde vuladapter. Reservoir leeg? Vervang ‘m snel en eenvoudig. Equil is een uitkomst voor mensen die meer dan 66 eenheden insuline per dag gebruiken.

Patchpomp

Equil maakt gebruik van een beveiligde Bluetooth®-verbinding. Daarmee stuur je vanaf jouw PDA alle opdrachten versleuteld en veilig naar je pomp. Geen PDA bij je? Geen zorgen. Gebruik simpelweg de snelle bolusfunctie op de pomp zelf. Zin in een frisse duik? Je kunt je patchpomp makkelijk even afkoppelen. Hoe je ook ’t liefst je leven leidt, met Equil doe je dat helemaal op jouw manier.

Makkelijk en comfortabel

Klein maar fijn: Equil heeft de grootte van een luciferdoosje en is met z’n 23 gram zo licht en onopvallend dat je bijna zou vergeten dat je hem draagt. De huidvriendelijke infusiepleister is vrij van hars en daardoor een stuk zachter voor je huid. Equil breng je aan in vier simpele stappen:

  1. Plaats de infusieset
  2. Vul het reservoir
  3. Plaats de patchpomp
  4. Start de toediening

Even zonder Equil? Met één druk op de knop koppel je hem af.

Smart

Basaalprogramma

Of je nu helemaal in je flow zit, of juist een hectische middag hebt: geen dag is hetzelfde. Met het basaalprogramma van Equil heb je zeven basaalprogramma’s met elk tot wel 48 snelheidsveranderingen tot je beschikking. De basaalsnelheid is instelbaar van 0.025 tot 35 eenheden.

Tijdelijk basaal

Loopt je dag net anders dan verwacht? De tijdelijk-basaalfunctie staat altijd paraat om het roer over te nemen. Tijdelijk basaal van 0.00% mogelijk. Minimaal 30 minuten tot maximaal 12 uur in stappen van 30 minuten. Instelbaar als eenheden/uur of als % van de basaalstand.

Bolus

Wil je een te hoge bloedglucosewaarde corrigeren of is het gewoon alweer etenstijd? Met de bolusfunctie dien je probleemloos de gewenste hoeveelheid insuline direct toe. Bovendien kun je drie standaardopties voorprogrammeren. Bijvoorbeeld voor je favoriete tussendoortjes! Dat scheelt jou weer een hoop tijd en gedoe.

Verlengde bolus

Waar je ook trek in hebt: met de verlengde bolus heb jij alle touwtjes in handen. Je kunt de volledige bolushoeveelheid geheel uitspreiden, maar bijvoorbeeld ook de eerste 5 van je 10 eenheden direct laten toedienen en de resterende 5 eenheden verspreid over het komende halfuur.

Boluscalculator

Het rekenwondertje dat je helpt met bolussen: de boluscalculator. Als eerste stel je de koolhydraatratio en insulinegevoeligheid in. Daarna geef je de hoeveelheid koolhydraten door aan de boluscalculator. Ben je het helemaal eens met z’n voorstel voor de hoeveelheid insuline? Even bevestigen en klaar!

Geschiedenis

Dankzij de geschiedenisfunctie kun je alle bloedglucosewaarden en parameters van je pomp terugvinden. Bovendien heb je inzicht in je gemiddelde waarden over elke periode. Met de filters en kalenderweergave kun je zo ver terug in de tijd reizen als je maar wil. Wel zo handig.

Voedingsbibliotheek

Een voedingsbibliotheek waarin je de koolhydraatwaarden per 100 gram van meer dan tweeduizend voedingsmiddelen terugvindt: gewoon, omdat het kan! Alle informatie komt van het RIVM, zo weet je zeker dat je met betrouwbare koolhydraatwaarden te maken hebt. Je kunt ook zelf producten aanpassen of toevoegen.

Eenvoudig in gebruik

Plaats de infusieset

Kies een plaats voor de infusieset, bijvoorbeeld de buik, achterzijde van de bovenarm, bovenzijde bil of bovenbeen. Of je de Equil liever verbergt of niet: de keuze is aan jou. De infusiepleister is vrij van hars en daardoor extra vriendelijk voor je huid.

Vul het reservoir

Reinig de insuline-ampul met het bijgeleverde alcoholdoekje. Bevestig met schone handen de insuline-ampul aan de vuladapter. Vul het reservoir met de insuline en duw eventuele luchtbelletjes uit het reservoir. Verwijder voorzichtig de vuladapter.

Plaats de batterij

Zorg ervoor dat de batterij volledig is opgeladen en plaats ‘m met de goede kant naar boven in een gevuld reservoir. Vervolgens koppel je het geheel in een mum van tijd aan de patchpomp.

Ontlucht het reservoir

Ontlucht het reservoir en de canule volgens de instructies op het scherm van de handheld. Doe dit nooit terwijl de pomp aangesloten zit op je lichaam. Onbedoeld kan je dan insuline toedienen met een mogelijke hypo tot gevolg.

Plaats de patchpomp

Sluit de pomp aan op de pompbasis en start de toediening. Wil je de pomp even afkoppelen? Dat kan met één druk op de knop.

De voordelen

Meer vrijheid

Geen dag is hetzelfde en ieder mens is uniek. Ochtendmens, nachtbraker, Equil maakt het niets uit. Jij bepaalt het ritme.

Onopvallend

Equil heeft geen slang: je ziet en voelt de pomp nauwelijks! Je kunt de pomp bovendien tijdelijk afkoppelen.

Nauwkeurig

Pietje precies? Dankzij het conventioneel motorsysteem met een leveringspuls van wel 0.025 eenheden heb jij de insulinetoediening onder controle.

Flexibel

Zeven basaalprogramma’s met wel 48 segmenten, een tijdelijke basaalstand, snelle bolusfunctie en boluscalculator. Wat wil je nog meer?

Eenvoudig

De patchpomp breng je in een mum van tijd aan. De PDA is eenvoudig in gebruik. Fijn, toch?

Veilig

Equil waarschuwt je direct in geval van een blokkade, of als je reservoir of batterij leeg is.

Overzichtelijk

Slimme patchpomp, BGM en een uitgebreide voedingsbibliotheek: met Equil™ heb je een echte alleskunner in handen.

Updates

Nog ruimte in je e-mailbox voor exclusief leesvoer van Equil? Schrijf je dan meteen in.

Accessoires

Infusieset

De canule voelt flexibel aan en is verkrijgbaar in twee maten. Je zou bijna vergeten dat ‘ie er zit! Plaats elke drie dagen een nieuwe infusiepleister op een andere plek. Vrij van hars en zachter voor je huid!

Reservoirkit

In het reservoir sla je 200 eenheden kortwerkende U100-insuline op. Vervangen (eens per drie dagen) is een eitje.

Specificaties

Basaalsnelheid 
0,025-35 EH/uur, geprogrammeerd in stappen van 0,025 EH/uur
Basaalprogramma’s
7 basaalprogramma’s, elk met 48 tijdsegmenten
Maximale basaalsnelheid
0,1-35 EH/uur, standaard: 1,5 EH/uur
Basis basaalsnelheid
0,025-35 EH/uur, standaard: 0,5 EH/uur
Tijdelijke basaalsnelheid
EH/uur of % van basaalsnelheid
Bolusgrootte 
0,025-35 EH, 3 voorkeuzes
Vergrotingsstap bolus
0,025 / 0,05 / 0,1 / 0,5 / 1 EH, standaard: 0,1 EH
Maximale bolusgrootte
1-35 EH, geprogrammeerd in stappen van 1 EH, standaard: 10 EH
Verlengde bolus
Geprogrammeerd in EH of % van totale bolus, standaard: Uit Verlengingstijd: 0,5-8 uur, in stappen van 0,5 uur
Snelle bolus
Aan/Uit, standaard: Uit
Stapgrootte snelle bolus
0,1-2 EH, standaard: 0,1 EH