Veelgestelde vragen

Equil patchpomp systeem

Equil is een patchpomp met een duurzaam, herbruikbaar pompgedeelte. Je draagt Equil op je lichaam met behulp van de huidvriendelijke (harsvrije) infusiepleisters. In tegenstelling tot veel andere patchpompen, koppel je Equil met één druk op de knop af. Handig als je even wil douchen of een duik in het zwembad neemt. De pomp heeft in met andere patchpompen een kleinere leveringspuls, zodat je meer controle hebt over de insulinetoediening. Naast de standaardfuncties die je ook van andere pompen gewend bent, heeft Equil een voedingsbibliotheek met de koolhydraatwaarden per 100 gram van duizenden voedingsmiddelen. Dankzij de snelle bolusfunctie kun je altijd zonder tussenkomst van de handset (PDA) een bolus toedienen. En ben je iemand die meer dan 200 eenheden per drie dagen gebruikt? Equil is er ook voor jou! Meer weten? Bekijk de voordelen, plan een online afspraak met een productdeskundige in, of vraag je behandelaar naar de mogelijkheden.

Je krijgt twee pompbatterijen geleverd bij je Equil patchpomp, die oplaadt met een oplaadstation. Beide batterijen gaan ongeveer twee tot drie dagen mee.

De batterij van je PDA is in anderhalf uur tijd volledig opgeladen. De pompbatterij heeft er ongeveer een uurtje voor nodig.
Reservoirs vul je eenvoudig met de handige vuladapter met 200 eenheden snelwerkende U100-insuline. Heb je meer dan 200 eenheden insuline per drie dagen nodig? Geen probleem! Vervang snel en eenvoudig het reservoir.

Je kunt Equil gebruiken met snelwerkende U-100 insuline, zoals NovoRapid® en Humalog®. Gebruik je een ander merk insuline? Overleg even met je behandelaar of je deze kunt gebruiken in combinatie met de Equil patchpomp.

Je Equil is niet zo’n waterrat als jij. Maar geen nood. Je koppelt Equil met één druk op de knop eenvoudig af. 

Equil heeft geen geheimen voor jou. Met de handige geschiedenisfunctie kijk je net zo ver terug als je zelf wil. Scroll door je lijsten, bekijk grafieken of gemiddelden over elke periode.
Upload je data eenvoudig naar de cloud met de software van Glooko+diasend® en deel ze van daaruit met je behandelaar.

Het kan de beste overkomen. Gelukkig heeft Equil daar een handige oplossing voor. Je patchpomp heeft een snelle bolusknop, waarmee je zonder tussenkomst van de PDA altijd een bolus kunt toedienen. Natuurlijk ook handig als je gewoon geen zin hebt om je PDA te pakken als je middenin een aflevering van Stranger Things of Virgin River zit of ziet hoe Max als eerste over de finish gaat.

Met Equil heb jij de teugels in handen. Gebruik je liever een andere bloedglucosemeter, een flash of een CGM? Dan voer je je waarden snel en eenvoudig in op de handset (PDA).

Nog even geduld, maar wees gerust. Want stilzitten, daar zijn wij ook geen fan van. En dus zijn we al druk bezig met de voorbereidingen voor de lancering van de CGM. Een tipje van de sluier? De sensor gaat 14 dagen mee en je hoeft niet meer te kalibreren. Of je ‘m met de handige app gebruikt of in combinatie met de PDA: de keuze is aan jou.

Met Equil kun je elke bloedglucosemeter (BGM) of continue glucosemeter (CGM) gebruiken die je wil. Op je handset (PDA) vul je eenvoudig zelf de waarde in om gebruik te maken van de boluscalculator.
Met Equil heb je zeven basaalprogramma’s tot je beschikking. Je configureert deze gemakkelijk in de lijstweergave of met de extra overzichtelijke grafiekmodus.
Je PDA laten liggen bij je beste vriend(in), of gewoon geen zin om ’m uit je tas te halen als je net helemaal in die film zit? Met de snelle bolusknop dien je eenvoudig een bolus toe, zonder je PDA te gebruiken.

Je moet al aan genoeg dingen denken! Die koolhydratenwaarden heeft je Equil al voor je verzameld, dus daar hoef jij je in elk geval niet meer druk over te maken. De PDA bevat een voedingsbibliotheek met duizenden voedingsmiddelen. Betrouwbare data afkomstig van het RIVM (Nederland) of NUBEL (België) en helemaal afgestemd op onze Hollandse en Belgische cuisine. Zelfs de vergeten groenten zijn we niet vergeten (en ja, ook nasi, roti en foe yong hai: het zit er allemaal in). LET WEL: de voedingsbibliotheek geeft de waarden per 100 gram. Je moet deze altijd omrekenen naar de portiegrootte!

Met Equil kun je een maximale bolus van 35 eenheden toedienen. Je kunt in de instellingen zelf de maximale bolushoeveelheid begrenzen.

Jij kunt er volledig op vertrouwen dat je pomp niets aan het toeval overlaat. Jouw pomp zorgt ervoor dat je insuline altijd consistent en nauwkeurig wordt toegediend. Dankzij de innovatieve stappenmotor heeft Equil een leveringspuls die kleiner is dan andere patchpompen. De toediening van insuline kan tot wel 0.025 eenheden precies worden ingesteld, zodat jij nóg meer controle hebt over de insulinetoediening.

Nog even geduld, maar wees gerust. Want stilzitten, daar zijn wij ook geen fan van. En dus zijn we al druk bezig met de voorbereidingen voor de lancering van de CGM. Een tipje van de sluier? De sensor gaat 14 dagen mee en je hoeft niet meer te kalibreren. Of je ‘m met de handige app gebruikt of in combinatie met de PDA: de keuze is aan jou.

Je patchpomp weggooien: zonde, toch? Dat vonden wij nou ook. Met Equil is dat gelukkig verleden tijd. Dankzij het herbruikbare pompgedeelte hoef je alleen maar de infusiepleister en het reservoir te vervangen. Dat is een stuk beter voor de natuur en natuurlijk voor jezelf!

Ondersteuning

We houden van korte lijntjes en lage drempels. Kunnen we je ergens mee helpen? Laat het ons weten. Voor acute technische problemen staan we dag en nacht paraat, 365,25 dagen per jaar. Klik hier voor de belangrijke contactgegevens.

Als je je pomp nog wel hebt, dan loopt je basaalprogramma (zolang de pompbatterij nog voldoende is opgeladen) gewoon door. Met de snelle bolusknop kun je altijd nog bolussen, zonder tussenkomst van de handset (PDA). Neem wel direct contact op met onze customer service. Klik hier voor de contactgegevens. Wij staan dag en nacht voor je klaar en zullen er alles aan doen om je zo snel en goed mogelijk weer op weg te helpen. Zorg ook dat je altijd een plan B met je behandelaar afstemt, zodat je in dit soort situaties de mogelijkheid hebt om over te stappen op een alternatieve manier van insuline toedienen.

Blijf rustig en bel meteen met onze customer service. De contactgegevens vind je hier. Wij staan dag en nacht voor je klaar en zullen er alles aan doen om je te helpen de pomptherapie zo snel mogelijk te herstellen. Zorg dat je met je behandelaar altijd een plan B hebt voor het geval dat zoiets zich voordoet en zorg dat je altijd een noodpakket bij je hebt (zeker als je ver van huis gaat).

Zeker, we hebben voor die Gouden Kalf al een plekje in onze vitrinekast vrijgemaakt. Anyway, Danique laat je graag zien hoe je Equil gebruikt. Klik hier voor de video’s.
Klik hier om servicematerialen zoals pompdagboekjes, instructiekaarten en checklists te bekijken.

Verkrijgbaarheid

Nog even geduld. Weet dat we ons beste beentje voorzetten om er voor te zorgen dat Equil vergoed wordt door alle zorgverzekeraars. Wil je als eerste op de hoogte zijn? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Benieuwd of Equil geschikt is voor jou? Vraag je behandelaar om meer informatie. Heb je een vraag voor ons? Laat het ons gerust weten.